Spring til indhold
Hjem » Hvem har de bedste måltidskasser?

Hvem har de bedste måltidskasser?

 • af
Hvem har de bedste måltidskasser?

I vores øjne er det tæt på umuligt at svare entydigt på, hvilken måltidskasse-udbyder der er bedst. Svaret på spørgsmålet er nemlig betinget af spørgerens ønsker og behov. Når dette er sagt, så tør vi dog godt fremhæve en række udbydere, som vi mener gør det særligt godt, og dette har vi tænkt os at gøre i løbe af denne artikel. 

At svare på, hvilken måltidskasse-udbyder der er bedst, er stort set lige så vanskeligt som at svare på, hvad der er bedst af jazz- og rockmusik. 

Svaret på spørgsmålet er nemlig betinget af spørgerens præferencer.

Med andre ord betyder det, at den måltidskasse-udbyder, som du vil pege på som værende den bedste, ikke nødvendigvis er den samme udbyder, som din nabo vil pege på. 

Det kan nemlig sagtens være, at I to har vidt forskellige krav og ønsker til en måltidskasse-udbyder. 

Test af mere end 10 af de mest populære måltidskasse-udbydere på markedet

Hos Godappetit.dk anser vi – i al beskedenhed – os selv for at være specialister i måltidskasser. Det gør vi blandt andet, fordi vi har testet mere end 10 af de mest populære danske måltidskasse-udbydere.

Enhver udbyder, som vi har testet, er blevet målt og vejet inden for særligt følgende parametre:

 • Fleksibilitet
 • Kvalitet af råvarer
 • Ry blandt forbrugerne
 • Variation
 • Pris. 

Samtlige udbydere har fået en karakter fra 0 til 5 inden for ovenstående parametre, og med afsæt i disse karakterer har hver udbyder fået en samlet karakter, der baserer sig på gennemsnittet af de individuelle karakterer. 

Jævnfør vores store test af måltidskasse-udbydere er den bedste udbyder i Danmark RetNemt, som scorede hele 4,4 i vores test. Den næstbedste udbyder er HelloFresh, som præsterede en samlet karakter på 4,3, mens den tredje bedste er Aarstiderne, der høstede en samlet karakter på 4,1. 

Herunder følger en samlet top10 over de – ifølge os – bedste måltidskasse-udbydere. 

 1. Ret Nemt (4,4)
 2. HelloFresh (4,3)
 3. Aarstiderne (4,1)
 4. Bonzo (4,1)
 5. Get Fit Food (4)
 6. Skagenfood (4)
 7. Kokkens hverdagsmad (4)
 8. Marley Spoon (3,7)
 9. Halkær Ådal (3,6)
 10. Yumbo (3,6).

Hvilken udbyder er mon bedst i din optik?

Det kan sagtens være, at du er enig med os, og at du derfor også peger på RetNemt som værende den bedste måltidskasse-udbyder i Danmark, men det er langt fra givet. 

Det kan nemlig ikke udelukkes, at dine bedømmelseskriterier adskiller sig markant fra vores. 

Hvis du ønsker at blive bevidst om, hvilken måltidskasse der er bedst for dig, er der en række forhold, du er nødt til at tage stilling til for at blive bevidst om dine behov. 

Disse forhold gennemgår vi i de kommende afsnit.

Hvilken type mad ønsker du?

Der ses stor variation blandt måltidskasse-udbyderne, når det kommer til den madmæssige profil. 

Nogle udbydere har specialiserede sig i traditionelt god dansk mad, andre er gået all-in på vegetar-mad, mens atter andre forsøger at sammensætte måltidskasser, der indeholder ingredienser til en masse forskelligartede retter, som varierer en hel del, både hvad angår smag, ophav og konsistens. 

Hvilken type mad du foretrækker, har stor betydning for, hvilke måltidskasse-udbydere du formentlig vil anse som værende de bedste.

Hvis du holder elsker god gammeldags dansk mad, vil en udbyder som Halkær Ådal formentlig være, hvad du søger.

Er du derimod mere til sund, næringsmad er et par gode bud på perfekte leverandører Get Fit Food og My Diet Pal.

Er du forælder i en kernefamilie, som du gerne vil servere velsmagende, næringsrig og varieret kost for uden at blive ruineret, er et par oplagte udbydere RetNemt, HelloFresh og Marley Spoon.   

Er budgettet stramt?

Der ses relativt stor variation i priserne hos de forskellige måltidskasse-udbydere.

Hos enkelte udbydere vil du, hvis du bestiller til mange personer og dage, kunne slippe med omkring 30 kroner pr. måltid, mens du hos andre får svært ved at få presset prisen pr. måltid længere ned end omkring 70 kroner, uanset hvor mange personer og dage du måtte bestille til.

Hvis prisen betyder meget for dig, vil vi anbefale dig at tjekke vores oversigt over billige måltidskasser. Her kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke udbydere der potentielt set byder på den laveste pris pr. måltid.

Ønsker du slankemad?

Hvis du befinder dig i en periode, hvor du forsøger at tabe dig, er det vigtigt med sund kost, og i så fald vil der være nogle måltidskasse-udbydere, der appellerer mere til dig end andre.

Udbydere som Get Fit Food og My Diet Pal har decideret specialiseret sig i at lave sund, næringsmad til dem, der gerne vil tabe sig, og til træningsentusiasterne, der gerne vil opbygge muskelmasse.

Foruden de to ovennævnte udbydere er det også værd at fremhæve et par af de større – såsom HelloFresh og RetNemt – når man taler slankemad. Disse muliggør nemlig også løsninger med måltidskasser, som udelukkende indeholder ingredienser og opskrifter til slankemad. 

Mad til hele familien eller bare til dig selv?

Det er langt fra alle måltidskasse-udbydere, der byder på løsninger, der appellerer til singler. 

To af de førende i Danmark – RetNemt og HelloFresh – gør eksempelvis ikke, hvorfor du næppe vil pege på en af de to som værende den bedste udbyder, hvis du er single. 

I stedet vil du formentlig pege på en af følgende:

Disse tre udbydere kendetegnes nemlig blandt andet ved at byde på fornuftige løsninger til singler. 

Hvis ikke du er single, men derimod en del af en almindelig kernefamilie på 4-5 personer, vil oplagte udbydere være følgende: 

Disse udbydere er nemlig yderst skarpe til at levere måltidskasser med god, varieret og nærende kost til den prisbevidste kernefamilie. 

Hvor meget tid ønsker du at bruge på at lave mad?

Sidst, men ikke mindst har mængden af tid, du dagligt ønsker at bruge på at lave mad, stor betydning for, hvilke måltidskasse-udbydere der henvender sig mest til dig. 

Overordnet set findes der to lejre af måltidskasse-udbydere. Der findes dem, der leverer færdigretter, som blot skal varmes, og så findes der dem, der leverer råvarer og opskrifter. 

Det giver formentlig sig selv, at mængden af tid og energi, der skal bruges på tilberedning er størst, hvis du vælger en udbyder, der tilhører den lejr, der sender råvarer og opskrifter. Til gengæld er den store fordel ved den type udbyder, at de retter, man får lavet ved hjælp af råvarerne, altid er super friske og velsmagende. 

Vælger du en udbyder, der sender færdigretter, slipper du for at bruge meget mere end fem minutter på tilberedningsdelen. Til gengæld kan du dog ikke forvente, at retternes konsistens og smag er lige så lækker, som hvis de havde været frisklavede. 

Hvis du ikke har noget imod at bruge omkring en halv times tid på tilberedningsdelen, anbefaler vi RetNemt og HelloFresh

Ønsker du derimod maksimalt at bruge et par minutter på tilberedningen, bør du vælge en af følgende udbydere: