Spring til indhold
Hjem » Kan det betale sig at købe måltidskasser?

Kan det betale sig at købe måltidskasser?

  • af

Hvorvidt det kan betale sig at købe måltidskasser, afhænger af spørgerens perspektiv, ønsker og behov. I artiklen her zoomer vi ind på, hvilke behov der er nødvendige at besidde, hvis det skal kunne betale sig for en at abonnere på måltidskasser.

At svare på spørgsmålet “kan det betale sig at købe måltidskasser?” er på ingen måde let. Svaret afhænger nemlig af, hvad spørgeren ønsker at opnå ved at tilmelde sig en måltidskasse-ordning.

Hvis spørgerens hovedformål er at spare penge på aftensmåltiderne, vil svaret i langt de fleste tilfælde være nej. Som regel vil du nemlig kunne købe ingredienser eller færdigretter billigere end via en måltidskasse-udbyder.

Når det er sagt, er det dog værd at bemærke, at langt de fleste måltidskasse-udbydere opererer med attraktive introtilbud, hvilket betyder, at du – hvis gør brug af et af disse – får den første – eller de første – måltidskasse(r) særligt billigt, og når disse introtilbud er i brug, vil mange måltidskasse-udbydere være så konkurrencedygtige i forhold til parameteret ‘pris’, at den pris, du ender med at betale pr. måltid, i nogle tilfælde vil være så lav, at det ikke vil være givet, at du vil kunne opnå en tilsvarende – og lige så billig eller billigere – løsning, hvis du selv handler ind. I hvert fald ikke medmindre du jagter de gode tilbud i flere forskellige butikker. 

Hvis du ønsker at se en oversigt over de nuværende introtilbud fra de mest populære måltidskasse-udbydere, så klik på nedenstående link:

Hvad er dine behov og ønsker?

Hvis dit altoverskyggende mål er at spare penge på aftensmaden, vil det – som sagt – næppe kunne betale sig for dig at abonnere på en måltidskasse-ordning.

Det er dog ikke usandsynligt, at du har en række andre behov, som du vil kunne få dækket ved at abonnere på måltidskasser. Hvis dette er tilfældet, vil du formentlig kunne svare et rungende “ja” til spørgsmålet omkring, hvorvidt det kan betale sig for dig at abonnere på måltidskasser.

I det følgende kigger vi på nogle af de fordele, der kan være forbundet med at tilmelde sig en måltidskasse-ordning. Via disse afsnit vil du let kunne vurdere, hvorvidt fordelene ved at abonnere på måltidskasser er tungtvejende nok til, at du ønsker at give en måltidskasse-løsning chancen. 

Du sparer tid

Uanset hvilken måltidskasse-udbyder du måtte vælge, vil du kunne være helt sikker på en ting, og det er, at du kommer til at spare tid. 

Som måltidskasse-abonnent slipper man nemlig for at handle ind til og spekulere på aftensmad en række dage om ugen. 

Vi ved, at netop dette særtræk er noget af det, som begejstrer måltidskasse-abonnenter allermest – måske vil det også begejstre dig?

Noget for ethvert behov

Uanset om du er til lette færdigretter, frisklavet sund mad eller varierede vegetar-retter, så vil der findes minimum en måltidskasse-udbyder, som vil kunne levere, hvad du søger.

Væksten af måltidskasse-udbydere i Danmark har nemlig været voldsom de seneste år, hvilket har haft en række positive følgevirkninger for forbrugerne.

En af de mest markante fordele er, at der er kommet måltidskasse-udbydere med vidt forskellige profiler, og netop derfor tør vi godt love, at uanset hvad dine smagsløg foretrækker, så vil der være mindst en udbyder, som vil kunne levere, lige hvad du ønsker. 

Hos Godappetit.dk er vi meget bevidste om folks divergente ønsker og behov, når det kommer til indholdet af måltidskasser, og derfor har vi kreeret en række forskellige oversigter, der tilgodeser disse behov, blandt andet følgende:

Nemt og hurtigt at tilberede mad

Mens der ikke var nogen garanti for, at du sparede penge pr. måltid ved at abonnere på en måltidskasse, tør vi næsten godt garantere, at du kommer til at spare tid. 

For langt de fleste måltidskasser gælder det nemlig, at det ikke tager særligt lang tid for forbrugerne at tilberede maden, som kassen indeholder. 

Dog ses der relativt stor forskel på mængden af tid, der skal bruges på tilberedningen, de forskellige måltidskasser imellem.

Dette hænger særligt sammen med, at måltidskasse-udbydere overordnet set er delt i to lejre. 

Den ene lejr leverer måltidskasser med færdigretter, der blot skal varmes i mikrobølgeovnen, mens den anden lejr leverer friske råvarer og simple opskrifter. 

Det siger sig selv, at tilberedningen af maden tager længst tid for dem, der abonnerer på de måltidskasser, der leveres af lejr nummer to. 

Når det er sagt, vil vi dog gerne pointere, at opskrifterne altid er overvejende lette, og at måden, hvorpå maden er pakket, typisk er sådan, så man lynhurtigt kan finde de ingredienser, man skal bruge til de enkelte retter.

Derfor tager det sjældent mere end 20-30 minutter at tilberede mad via måltidskasser kreeret af lejr nummer to.

Hvis mængden af tid, du ønsker at bruge på madlavning, er en ekstremt vigtig faktor for dig, og du simpelthen ikke orker at skulle bruge et unødvendigt sekund for meget i køkkenet, anbefaler vi dig at kigge nærmere på følgende måltidskasse-udbydere:

Via disse kan du nemlig få måltidskasser med lækre færdigretter, der blot skal opvarmes et par minutter i mikrobølgeovnen.

Har du derimod intet imod at bruge 20-30 minutter på madlavningen – særligt ikke hvis du ved, at maden i så fald vil være frisklavet og med garanti bliver ekstremt lækker – bør du kigge nærmere på følgende udbydere af måltidskasser:

Sikrer variation i aftensmåltiderne

Hvis du minder en smule om mig, så veksler du lidt for meget mellem at lave de samme fem-seks retter, hvilket selvsagt er en skam, da gastronomiens verden byder på uendeligt mange muligheder.

Med en måltidskasse-løsning vil du kunne sikre variation i aftensmåltiderne, uden at dine hjerneceller vil skulle spilde kræfter på den kreative proces, hvor ugens menu skal fastlægges.

Langt de fleste måltidskasse-udbydere byder nemlig på et varieret udbud af valgmuligheder fra uge til uge. 

Hvis du gider at bruge tid på at specifikt at vælge, hvilke menuer du ønsker i din måltidskasse, kan dette naturligvis lade sig gøre uden problemer, lige såvel som det også er tilladt for dig at sige: “Den klarer I bare” og dermed overlade beslutningen omkring måltidskassens indhold til producenten af måltidskassen.

Opsummering

Så har vi været igennem de – i vores øjne – største fordele ved at abonnere på en måltidskasse-ordning, hvorfor vi nu føler os endnu bedre rustede til at svare på artiklens hovedspørgsmål: “Kan det betale sig at købe måltidskasser?”

Hvis dit altoverskyggende mål er at finde den mest økonomisk gunstige løsning for dine aftensmåltider, så kan det formentlig ikke svare sig for dig at købe måltidskasser.

Ønsker du derimod at finde en løsning, der dels sparer dig for tid og kræfter, samtidigt med at løsningen bevirker, at du hver aften får serveret varieret aftensmad, så kan det i den grad betale sig at abonnere på en måltidskasse-ordning.