Spring til indhold
Hjem » Hvilke måltidskasser er mest populære?

Hvilke måltidskasser er mest populære?

  • af

I artiklen her forsøger vi at svare på, hvilke måltidskasse-udbydere der er de mest populære. Et svar, der dels betinges af ens forståelse af ordet ‘populær’, men også af hvilke datakilder man bruger.

I Danmark findes der mere end 15 forskellige måltidskasse-udbydere, og det siger sig selv, at nogle af disse udbydere er mere populære end andre.

Hvilke der er de mest populære, afhænger dog af, hvordan man opfatter ordet ‘populær’, og hvilke kriterier man har til det ‘at være populær’. 

I de følgende afsnit vil vi give en række bud på, hvordan vi mener, ordet ‘populær’ kan og bør fortolkes og i samme forbindelse komme ind på, hvilke udbydere der – afhængigt af de forskellige definitioner – er de mest populære. 

Mest populære = mest benyttede

Udbredte betydninger af ordet ‘populær’, som er lidt i familie med hinanden, er ‘mest benyttet’, ‘mest forbrugt’, ‘mest afspillet’ eller ‘mest besøgt’. 

Hvis vi benytter definitionen ‘mest benyttet/benyttede’, vil de udbydere, sælger flest måltidskasser, skulle anses som de mest populære. 

Det har desværre ikke været muligt for os at finde tal omkring, hvor mange måltidskasser de enkelte leverandører sælger i løbet af et år. Til gengæld har vi fundet en række andre data, der kan gøre os klogere på, hvilke måltidskasse-udbydere der er ‘de mest benyttede’. 

Vi har blandt andet fundet spændende data fra Wilke, der i slutningen af 2022 udgav en stor undersøgelse omkring måltidskasser. 

Ifølge denne undersøgelse var HelloFresh den mest benyttede måltidskasse-udbyder i 2022. 

Af den samlede andel, der købte måltidskasser i 2022, købte hele 32 % nemlig – ifølge undersøgelsen – deres måltidskasser hos HelloFresh

Den næstmest populære leverandør var Aarstiderne. Andelen, der valgte netop denne leverandør, lød nemlig på 29 %. 

Mest populære = bedst bedømte

‘At være populær’ kan også betyde ‘at være mest velanset’ samt ‘at være bedst bedømt’.

Hvis vi benytter den sidstnævnte af de to ovennævnte definitioner, vil ‘de mest populære måltidskasser’ til dels være nogle andre, end hvis definitionen lyder på ‘de mest benyttede’.

Når man skal kigge på, hvilke måltidskasse-udbydere der er bedst bedømt, er der forskellige kilder, man kan trække på.

En af disse kilder er os.

Hos Godappetit.dk har vi nemlig testet og bedømt mere end 15 forskellige danske måltidskasse-udbydere med afsæt i følgende parametre:

  • Fleksibilitet
  • Kvalitet af råvarer
  • Ry blandt forbrugerne
  • Variation
  • Pris.

Samtlige af de måltidskasse-udbydere, vi har testet, har fået mellem nul og fem stjerner inden for ovenstående parametre.

Med afsæt i karaktererne inden for de fem parametre har hver udbyder fået en samlet karakter, der er et gennemsnit af de fem individuelle karakterer, og jævnfør vores test er de mest populære måltidskasse-udbydere i Danmark RetNemt og HelloFresh, der i vores test scorede henholdsvis 4,4 og 4,3 stjerner. 

En anden kilde, som vil kunne benyttes i forhold til at belyse, hvilke måltidskasse-udbydere der er bedst bedømt, er Trustpilot. 

I skrivende stund (januar 2023) er de mest populære måltidskasse-udbydere, hvis man kigger på de samlede Trustpilot-karakterer, følgende:

  1. Get Fit Food (4,5 ud af 5 stjerner)
  2. BetterFeast (4,3 ud af 5 stjerner)
  3. Aarstiderne (4,2 ud af 5 stjerner).

I forhold til ovenstående er det værd at bemærke, at nogle leverandører – heriblandt Aarstiderne – leverer andet end blot måltidskasser, og at de kunder, der eksempelvis abonnerer på Aarstidernes frugtkasser,  også giver deres besyv med angående kvaliteten af disse kasser og Aarstidernes generelle service på Trustpilot.

Netop derfor vil det samlede karaktergennemsnit være en smule mudret for nogle leverandører og ikke nødvendigvis udelukkende kunne anses som et udtryk for samtlige måltidskasse-kunders vurdering af leverandøren.

Spørgsmålet har altså mange svar

Som vi indledningsvist antydede, er det ikke særligt let at svare på, hvilken måltidskasse-udbyder der er den mest populære, da svaret dels afhænger af, hvordan man definerer ordet ‘populær’, men også om hvilke kilder man bruger til at indhente data, hvilket vi føler, at vi har demonstreret ganske fint i artiklen her.

Afslutningsvist vil vi blot konstatere, at spørgsmålet – der på mange måder lyder ganske simpelt – har mange svar, og at der i Danmark er mange både gode og populære måltidskasse-udbydere.