Spring til indhold
Hjem » Hvordan fungerer en måltidskasse-ordning?

Hvordan fungerer en måltidskasse-ordning?

  • af

Hvis du søger indsigt i, hvordan en måltidskasse-ordning fungerer, er du landet det helt rette sted. I artiklen her forsøger vi nemlig at give et nuanceret svar på dette spørgsmål.

Hos de fleste måltidskasse-operatører fungerer tingene således, at du har mulighed for at bestille en af deres måltidskasser enten enkeltvis som en prøvekasse eller på abonnement. 

Langt de fleste operatører byder på relativt stor fleksibilitet, hvilket vil sige, at du har stor indflydelse på, hvor mange dage og personer dine måltidskasser skal indeholde mad til. 

Ligeledes vil du hos langt de fleste måltidskasse-leverandører blive mødt af en vis fleksibilitet i forhold til frekvensen af modtagelser. Med andre ord vil du hos mange måltidskasse-udbydere selv kunne vælge, om du ønsker at modtage en måltidskasse en gang ugentligt, en gang hver 14. dags eller en gang i måneden. 

Måltidskasse-leverandører kan deles i to lejre

Overordnet set kan man inddele måltidskasse-operatørerne i to lejre. 

Den ene lejr byder på måltidskasser indeholdende færdigretter, der blot skal varmes i mikrobølgeovnen, mens den anden lejr byder på måltidskasser indeholdende friske råvarer og opskrifter. 

Der er fordele og ulemper ved begge typer leverandører. 

Hvis vi kigger på fordelene ved de leverandører, der befinder sig i lejr nummer et, er disse åbenlyst:

  • Tilberedning bliver ikke lettere
  • Mange leverandører byder på et stort udvalg af retter, så du vil formentlig let kunne finde en masse retter, som falder i din smag
  • Hvis retterne stadigvæk er nedfrosne, når de kommer frem, vil du kunne komme dem i fryseren og gemme dem, til behovet opstår. 

Desværre er der også en række ulemper forbundet med de leverandører, der befinder sig i lejr nummer et, og den mest tungtvejende er i vores optik, at færdigretter aldrig helt kan levere på samme niveau som frisklavet mad, når det kommer til smag og konsistens.

Hvis vi kigger på de måltidskasse-operatører, der befinder sig i lejr nummer to, er de største fordele ved disse:

  • Du slipper for indkøb
  • Opskrifterne er lette og dejligt overskuelige
  • Der er rigtig mange måltidskasser at vælge imellem, så uanset om du er til ny nordisk mad, vegetarisk mad eller gammel traditionel dansk mad, vil mindst en udbyder kunne levere, hvad du søger
  • Maden er frisklavet og lækker.

Også for de måltidskasse-operatører, der befinder sig i lejr nummer to gælder det, at der er en række ulemper, og de mest tungtvejende er i vores optik:

  • Prisen pr. måltid vil være højere, end hvis du selv købte råvarerne i et supermarked
  • Tilberedning er mere krævende sammenlignet med at opvarme færdigretter. 

Bestilling foregår online

Bestilling af måltidskasser foregår online

Uanset hvilken måltidskasse-operatør du ønsker at give chancen, så vil bestillingen foregå online. 

Vi har testet mere end 15 forskellige måltidskasse-leverandører og kan med glæde berette om, at langt de fleste leverandører byder på yderst overskuelige bestillingsflows, hvor man som forbruger ikke er i tvivl om, hvad man skal foretage sig, samt hvilke konsekvenser ens valg har.

I løbet af bestillingen vil du som regel kunne vælge det antal dage og personer, du ønsker mad til, samt hvorvidt du ønsker en prøvekasse eller at tilmelde dig på abonnementsbasis.

Hvis du tilmelder dig på abonnementsbasis, vil du hos nogle leverandører have mulighed for at lade dem ene og alene beslutte indholdet af måltidskassen, så du slipper for at bruge nogen som helst mentale ressourcer på denne del. Fælles for alle leverandører er dog, at du – hvis du ønsker det – vil kunne påvirke dine kommende måltidskassers indhold.

Nogle leverandører kører med en række faste retter, du kan vælge imellem, mens andre hver uge byder på x antal retter, du kan vælge imellem.

Vil du vide mere om de forskellige måltidskasse-leverandører?

Hvis ovenstående har vakt din nysgerrighed omkring måltidskasser, og du har fået mod på at prøve en eller flere, kan du hos os finde et overblik over de bedste måltidskasse-leverandører

Via denne oversigt vil du kunne indhente nøgleinformationer om de forskellige leverandører. Det være sig blandt andet om prisniveauet, antal af dage og personer det er muligt at bestille til, samt hvorvidt de pågældende leverandører opererer med et introtilbud lige nu og i givet fald, hvad dette introtilbud omfatter.

Via oversigten vil du ligeledes kunne klikke dig videre til dybdegående anmeldelser af de leverandører, som du finder særligt interessante. Via disse anmeldelser vil du uden tvivl få afklaring omkring, hvorvidt leverandørerne imødekommer dine behov eller ej.