Opskrift på de lækreste hjemmebagte boller

Duften og smagen af nybagte boller slår ALT. Der findes virkelig ikke noget bedre!

Kort herunder finder du vores opskrift på vores favoritboller, som er både luftige og lækre.

Opskriften er yderst let at følge, og holder du tungen lige i munden, vil du kunne spise friskbagte boller om 1 time og 15 minutter. Ikke tosset, var?

Ingrediensliste (20 stk)

  • 3,5 deciliter vand (skal være lunkent)
  • 30 gram gær
  • 1 æg
  • 420 gram hvedemel
  • 25 gram sukker
  • 1 teske salt
  • 50 gram smør (må gerne være blødt).

 

Til pensling

  • 1 æg
  • 1,5 spiseskefulde vand
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

  1. Hæld dine 3,5 deciliter vand i en skål. Rør gæren i. Når gæren er godt opløst, røres ægget i.
  2. Saml mel, sukker og salt i en anden skål og bland det sammen.
  3. Tilsæt mel-blandingen til din blanding med vand, og ælt herefter dejen i omkring ti minutter. Dejen skal ikke være fast, men den må naturligvis heller ikke være for tynd. Hvis den er for tynd, skal du tilsætte lidt mere mel.
  4. Skær dit smør i mindre stykker og tilsæt disse stykker til dejen.
  5. Ælt dejen i omkring tre-fire minutter, så den bliver til én samlet masse.
  6. Hæld dejen ud på køkkenbordet, virk den op og anbring den i en ren skål. Dæk skålen til med husholdningsfilm eller et viskestykke og lad dejen hæve i 15 minutter.
  7. Anbring igen dejen på bordet. Del den op i to lige store dele.
  8. Med en kniv skærer du hvert stykke dej i ti lige store stykker. Hvert stykke dej formes til en bolle og anbringes herefter på en bageplade med bagepapir. Skal du lave 20 boller, anbefaler vi, at du bruger to bageplader.
  9. Når alle boller er anbragt på dine bageplader, dækker du bollerne til med enten husholdningsfilm eller viskestykker og lader dem hæve i 30 minutter.
  10. Inden de 30 minutter er gået, sørger du for at røre dit resterende æg sammen vand og salt, så du er klar til at pensle bollerne, når de har hævet færdigt. Ligeledes sørger du for at tænde din ovn og indstille den på 200 grader varmluft.
  11. Når bollerne har hævet i 30 minutter, pensles de. Herefter anbringes de i den forvarmede ovn, hvor de bages i cirka 12-15 minutter. Når overfladen er gylden, er de færdige.
  12. Efter 12-15 minutter tages bollerne ud af ovnen, og så lader du dem køle af på en rist i 4-6 minutter. Herefter er der tilladelse til at guffe løs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *