Opskrift på bagte kartofler og (rød)løg med purløgsdressing
Bagte kartofler og (rød)løg med purløgsdressing er en formidabel vegetarret, der er kendetegnet ved at levere både en god smag og en solid mæthedsfornemmelse.
Der er desværre ikke tale om en hurtigret. Både løg og kartofler skal nemlig have lidt tid i ovnen, før de er spiseklar.
Til gengæld passer begge dele sig selv meget af tiden, hvorfor arbejdsbyrden ikke er overvældende, når man skal lave bagte kartofler og (rød)løg med purløgsdressing.
Ingredienser (4 personer)
Løg og kartofler
- 4 bagekartofler
- 1 liter vand
- 2 løg/rødløg
- 2 spsk rapsolie
- 1½ tsk groft salt
- En smule friskkværnet peber.
Purløgsdressing
- 4 dl creme fraiche (9 &)
- 1 dl fintklippet purløg
- 1 tsk groft salt
- En smule friskkværnet peber
- 150 gram syltede rødbeder i små tern
- 100 gram kapers uden lage
- 100 gram finthakket rødløg
- 4 spsk fintrevet peberrod.
Fremgangsmåde
- Skrub bagekartoflerne godt og grundigt. Kom dem herefter i en gryde med kogende vand. Lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
- Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Anbring kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
- Skær dine løg/rødløg ud i fine både.
- Bland bådene med olie, salt og peber i en lille bradepande.
- Når bagekartoflerne har været i ovnen i 15 minutter, kommer du bradepanden med løgbådene i ovnen. Her skal de stå i 30 minutter. Når de 30 minutter er gået, er både kartofler og løgbådene færdigbagte.
Purløgsdressing
- Mix forsigtigt creme fraiche, purløg, salt og peber sammen.
- Tildæk blandingen med husholdningsfilm eller sølvpapir og anbring den i køleskabet i mindst 15 minutter. Undervejs må du meget gerne smage dressingen til med lidt salt og peber.
Anretningen (påbegyndes først, når kartofler og purløg er færdigbagt)
- Med en kniv skæres et kryds i hver af de bagte kartofler. Tryk dem let, så de åbner sig. Anbring de bagte rødløg, syltede rødbeder, kapers, rå løg, peberrod i åbningen.
- Hæld herefter din dressing ud over rødløg, de syltede rødbeder og så videre.